Reklama
 
Blog | Jiří Čapovec

Zdravý životní styl a hubnutí

Proces hubnutí a kontrola hmotnosti je především o malých změnách, které dohromady vytváří životní styl a ten určuje jak budeme zdraví a hlavně jak bude vypadat naše postava a zda zhubneme. Když začleníte tyto drobné úpravy do svého životního stylu, začnete vidět, jak mohou přispět k velkým úsporám kalorií a hubnutí. Zde je 10 nejlepších návyků, které vám pomohou proměnit váš sen o hubnutí ve skutečnost:

1. Zhodnoťte své stravovací návyky. Jíte pozdě v noci, dojídáte zbytky po partnerovy, nebo dětech? Rozhlédněte se kolem a bude snadné identifikovat několik špatných návyku a chyb ve vašem chování, které můžete změnit a které přispějí k velkým úsporám kalorií.

2. Pokud se vám nepodaří plánovat, tak selžete. Potřebujete strategii pro jídlo a občerstvení. Napište si seznam zdravých potravin, naplánujte si jídlo kdy co budete jíst, naplánujte si jídelniček, aby byl vyváženy plný vlákniny a vitaminu.

3. Vždy nakupujte s plným břichem. Je to recept na katastrofu jít do obchodu s potravinami, když máte hlad. Nakupujte z připraveného seznamu, takže impulzní nákup je udržován na minimu. Správné stravování začíná zásobováním zdravého jídla ve vaší spíži a lednici.

4. Jezte pravidelná jídla. Tento návyk je obzvláště důležitý. Najděte si pro vás ideální čas, kdy budete jíst a pokaždé jezte ve stejnou dobu pomůže vám to zhubnout. 

5. Poslouchejte svoje tělo. Poslouchat své tělo a dát mu vše co potřebuje je to absolutně nejdůležitější návyk jak zhubnout a na co se musíte zaměřit. Tělo si samo řekne co a kdy potřebuje například kdy potřebuje vitaminy a jaké, kdy potřebuje spánek a odpočinek a kdy pohyb. Jde o nejdůležitější složku, protože každé tělo je jiné a potřebuje individuální přistup.

6. Podávejte jídlo na male talíře a jezte menší porce.  Zbytky jídla na stole prosí, aby jste je snědli a věřím, že  to vyžaduje neuvěřitelnou sílu, aby jste je nesnědli a nepodlehli pokušení. Pamatujte, že trvá asi 20 minut, než vaše mysl dostane signál z vašeho břicha, že jste plní.

7. Jíst pomalu, žvýkat každé sousto a vychutnat si chuť jídla. Vědomé stravovaní a soustředit se na jídlo všemi smysli je něco co vám může pomoci nejíst mnoho jídla a zhubnou. Navíc pokud žvýkáme každé sousto jíme o hodně déle, což způsoby, že toho sníme méně.

8. Nejezte po večeři. To je místo, kde mnoho lidí selže a nabírá další přebytečně kila a to úplně zbytečně. Pokud máte hlad, zkuste uspokojit své touhy nekalorickým nápojem. Je dokázáno, že čištění zubů po večeři pomáhá snížit pokušení znovu jíst.

9. Kvalitní jídlo. Nejvýživnější občerstvení obsahuje komplexní uhlohydráty a malé množství bílkovin a tuků.

10. Začněte den snídaní . Je to nejdůležitější jídlo dne. Po dlouhém nočním odpočinku potřebuje vaše tělo palivo, aby se váš metabolismus správně nastartoval a dodal vám energii po zbytek dne.

Reklama