Reklama
 
Blog | Jiří Čapovec

Bohatství nepřináší štěstí

Skutečné štěstí opravdu nemá vůbec nic společného s bohatstvím v životě a ani není na něm nijak závisle. Pokud chceš dosáhnout skutečného štěstí v životě musíš se zaměřit na tři faktory, které ti pomohou vytvořit šťastný život.

bohatstvi a stesti

bohatstvi a stesti

Bohatství nezaručuje štěstí

Mnoho lidí si mysli, že když dosáhnout bohatství, mají peníze, materiální statky, tak do jejích života přijde štěstí, ale to je jeden velký omyl. Musíme si uvědomit, že peníze a bohatství je jen cesta, nebo lépe řečeno prostředek, který nám může pomoci na cestě ke štěstí, ale nikoliv nám nezaručí štěstí. Pokud nás děla šťastným, když cestujeme a objevuje svět, kultury, nové místa, památky, kuchyně, tak je k tomuto životnímu stylu, který nám může udělat šťastným potřeba určitého bohatství, nebo peněz. Ale samotné bohatství nám to štěstí nepřinese. Navíc cesta jak zbohatnout začíná v naši mysli stejně jako štěstí a proto musíme změnit své podvědomé postoje a programy k penězům, ale i ke štěstí. Přesvědčení, že peníze a bohatství přináší štěstí je nakažena téměř celá společnost a je potřeba se od tohoto druhu myšlení osvobodit, jinak se staneme jen otroky peněz, ale štěstí nám nepřinese.

Štěstí a jak ho objevit

Skutečné štěstí vychází z nás z toho jakou máme kvalitu svého života, jak žijeme, jak jsme spokojení sami se sebou, se svou práci, jak se radujeme z maličkosti a jsme vděční za vše co k nám přichází a co máme dnes. Skutečna cesta šťastného života začíná v naši mysli, jde o způsob myšlení a pohled na svět i na sebe samého. Tyto tři kroky ti pomohou objevit jak být šťastný v životě a přijat život v přítomnosti a naučit se být vděčný za vše kolem sebe a také objevit skutečně život se kterým budeš spokojeny tady a teď . Jedna věc je to vědět, ale druhá je aplikovat to do svého života. Bez toho aby jsi se začal tím řídit se nic nezmění.

1. Krok ke štěstí

Prvním krokem ke štěstí je smysl života. Naše životní poslání určuje jaka jsme spokojí se svým životem. Mnoho lidí více než 80% lidí na celém světě děla práci, která je nebaví, nenaplňuje a nesnášejí svou práci. To vše vede k nešťastnému a nenaplněnému životu. Místo aby tito lidé byli šťastní, tak den co dne trpí v jejich práci a čekají až jejich štěstí přijde do jejich života. Výsledek je, že budou čekat celý život než umřou a nepoznají ani kousek štěstí. Najdi si práci a dělej to co tě baví a naplňuje jedině tak můžeš dosáhnout svého štěstí v životě. Pokud tě tvá práce nebaví, nenaplňuje a trpíš v ní, pak zvaž, jestli není lepší odejít dříve než bude pozdě.

2. Krok ke štěstí

Druhý krok je naučit se žit v přítomností tady a teď.  Mnoho lidí se pitva v minulosti a řeší, kdo jim ublížil, co udělali,a nebo neudělali, ale tím se okrádají o svůj život a vnitřně umírají. Nebo naopak řeší svou budoucnosti co bude a neustále mají obavy z toho co bude, co se stane, kdy se stane a podobně. Ani jedno není cesta k prožívaní přítomností tady a teď. Vykašli se na minulost i na budoucnost a užívej si tuto chvíli tady a teď, protože štěstí je možné prožívat jedině v přítomnosti.

3. krok ke štěstí

Tento třetí krok ke štěstí je o cestě. Štěstí je cesta a ne cíl, ale mnoho lidí má vidinu, toho, že když dosáhnout cíle, tak budou trvale šťastní. Toto „štěstí“ jim vydrží jen určitou dobu a pak se dostávají do starých koleji a hledají štěstí v dalšíma cíli. Proč tomu tak je? Protože toto není skutečné štěstí. Skutečné štěstí pochází z prožívaní cesty. Proto ani bohatství ani peníze nemohou přinášet skutečný a hluboký pocit štěstí. Najdi si pro sebe tu správnou cestu, která tě udělá šťastným , protože to je základ pro spokojený život.

Bonus ke štěstí

Bonus jako další krok je vděčnost. Musíš si začít vážit toho co už máš tady a teď. Pravě vděčnost otevírá cestu ke štěstí, protože jedině tak můžeme ocenit věci, lidí i všechna ostatní co už je součásti našeho života. Ten kdo bere vše jako samozřejmost, tak nikdy nemůže být šťastný, protože si navždy toho co už má. Aplikuj toto do svého života a uvidíš, že se štěstí objeví a budeš spokojenější a také zdravější.

Reklama