Reklama
 
Blog | Jiří Čapovec

Afirmace a vizualizace v praxi

Afirmace a vizualizace jsou dvě nejpoužívanější a zároveň nejefektivnější manifestační techniky, které nám pomáhají splnit naše sny a cíle. Pomocí těchto dvou nástrojů se můžeme stát vědomími tvůrci svého života  a vytvářet si svůj život podle sebe. V tomto článku se dozvíš jak na to.

Afirmace jsou krátké věty, nebo tvrzení, které neustále opakujeme, tak dlouho dokud ho naše podvědomí plně nepřijme a nezačne se jím řídit a vytvářet si podle něj realitu.

Vizualizace je obraz v naši mysli,a kdy si představujeme to co chceme v životě dosáhnout, nebo vlastnit a následně si to do své reality přitáhneme.

Afirmace i vizualizace jsou dvě nejjednodušší metody jak aktivovat zákon přitažlivosti, který je nejmocnější zákona vesmíru.

Afirmace

Afirmace a jak je maximálně využit ve svém životě a jak je vytvářet.

Co jsou to afirmace?

Nejdříve musíme tento pojem definovat. Jasná definice nám pomáhá lépe porozumět afirmacím.

Afirmace jsou věty, jejichž cílem je ovlivnit vědomí a podvědomí, takže ovlivňují naše chování, vzorce myšlení, zvyky a prostředí.

Slova ze kterých se skládají afirmace, automaticky přinášejí do naši mysli související mentální obrazy, které inspirují, podněcují a motivují. Potvrzení a výsledné mentální obrazy jsou vyryty do podvědomé mysli, která zase mění chování, zvyky, činy a reakce podle opakovaných slov. Doslova dochází k přeprogramování naši vědomé a podvědomé mysli.

Co dělají afirmace afirmace?

  • Motivují.
  • Udržují mysl zaměřenou na cíl.
  • Ovlivňují podvědomí a aktivují své síly a zákon přitažlivosti.
  • Mění způsob myšlení a chování, a to vám může přinést kontakt s novými lidmi, zkušenostmi a podobně, kteří vám mohou pomoci s vašimi cíli.
  • Pozitivní tvrzení vás činí pozitivním, energickým a aktivním a proto vás staví do lepší pozice, abyste mohli transformovat svůj vnitřní i vnější svět.

 

3 kroky k vytvoření afirmaci

Protože pozitivní afirmace jsou napsány v jazyce mozku, proto doporučuji použit tento specifický vzorec.

 

1) Pozitivní tvrzení jsou vždy v přítomném čase . Vidíte-li kladné prohlášení, které říká: „Budu“, „Kdysi jsem“ nebo „Jdu,“ tak se nic nestane a vždy to bude budoucnost.. Váš mozek reaguje pouze na přítomné afirmace a tvrzení.

2) Pozitivní tvrzení zahrnují pouze pozitivní slova. Pokud vidíte pozitivní prohlášení, které má slova jako „ne,“ „nemůže“ nebo „nebude,“ není to prohlášení, které chcete opakovat. Používejte pozitivní slova zaměřte se na to čeho chcete dosáhnout a používejte slova já jsem a já mám.

3) Prociťujte každou afirmaci pomocí svých emoci. Doslova musíte každé tvrzení propojit s emocemi, aby vznikla přitažlivost a aktivoval se zákon přitažlivosti.

 

Vizualizace

Žijeme v obrovském kvantovém moři vibrační energie, která reaguje na to, jak a co si myslíme. Naše myšlenky jsou tvořivé síly a neustále se vyjadřují v našich životech. Jakmile si to uvědomíme, můžeme začít navrhovat naše životy s jasností a smyslem.

Jak tedy můžeme tuto realitu využít v našich životech? Zaměřením denně na to, co si přejete. Systém síla mysli se skládá z snadno naučitelných technik, které vám pomohou soustředit a nasměrovat vaše myšlenky, a první technikou, kterou se naučíte, je vizualizace.

Co je vizualizace?

Vizualizace je prostě mentální zkouška. Vytváříte obrazy ve své mysli, abyste měli nebo dělali, co chcete. Tyto obrazy pak opakujete znovu a znovu, denně po dobu asi pěti minut denně. Ve své pětiminutové praxi používejte svou představivost, abyste viděli, že jste úspěšní v jakémkoli cíli, který můžete mít. Pokud chcete pomoci vizualizace dosáhnout svých snů a cílů a změnit život, tak musíte zapojit do svých mentálních obrazu všechny své mysli. Dále musíte maximálně cítit své pozitivní emoce tak jako by se to už stalo. Propojte své emoce se svými obrazy a ciťte se jako by jste tady a teď měli vše a žili úspěšný život.

Na co se zaměřujete, přitahujete.

Klíčem k vizualizaci je vždy si představit, že už máte to, co si přejete. To je mentální trik. Spíše než doufat, že toho dosáhnete, nebo budujete důvěru, že jednoho dne se to stane, žít a cítit to, jako by se to stalo právě teď. Na jedné úrovni víte, že je to jen mentální trik, ale podvědomí nedokáže rozlišovat mezi tím, co je skutečné a co si představuje. Vaše podvědomí bude působit na obrazy, které vytvoříte uvnitř, ať už odrážejí vaši současnou realitu nebo ne.

John Kehoe učil tuto dovednost milionům lidí po celém světě, kteří viděli výsledky. Není to kouzlo a nestane se to přes noc, ale pokud vydržíte ve své vizi, budete úspěšní.

Ať už je vaše definice úspěchu jakákoliv, můžete toho dosáhnout. Jakmile pochopíte sílu své myslí, můžete dosáhnout čehokoli na světě, můžete být, mít a dělat cokoliv jen chcete.

Reklama